top of page

Digitaal Spellencafé

 

De laatste vrijdag van januari staat normaal gesproken elk jaar garant voor de organisatie van ons Spellencafé. Dit jaar hebben we dit, net zoals vele andere activiteiten van JKWB Appels, niet mogen laten doorgaan. Daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven en dit heeft geleid tot het organiseren van ons Digitaal Spellencafé. Hoe we dit gaan organiseren kom je hieronder te weten...

logoBGA.png

Het goede nieuws is dat er reeds een heel goed platform bestaat die heel veel kaart- en bordspellen ter beschikking stelt. Deelnemen aan een spel kan volledig gratis. Je moet wel eerst een profiel aanmaken en registreren via onderstaande link. JKWB Appels heeft reeds een Premium profiel (StijnImpens) aangemaakt op deze site om bepaalde spellen op te kunnen starten, tornooien aan te maken, een groep aan te maken, etc.

Registreer je dus snel via:

https://boardgamearena.com/?h=1hjksd

logoJitsi.png

Daarnaast is het ook altijd fijn om elkaar te horen en te zien tijdens het spelen van een spel. Het is heel  gemakkelijk om met elkaar te communiceren wanneer er voor geopteerd wordt om één ander of nieuw spel te willen spelen. Ook hiervoor maken we gebruik van een bestaande infrastructuur. Ook hiervoor heeft JKWB Appels een 'ruimte' voorzien die gebruikt zal worden tijdens onze online afspraken.

De link naar 'chatroom' kan je hieronder terugvinden:

https://meet.jit.si/JKWBAppelsSpellencafe

logoJKWB.png

JKWB Appels engageert zich om op bepaalde data een digitaal spellencafé te organiseren. Afgaand op de feedback die we mochten ontvangen na de twee testsessies van februari hebben we besloten om gemiddeld een tweetal keer per maand met elkaar af te spreken. Wie ondertussen al andere spellen online wil spelen kan/mag dit doen via bovenstaande links. Via diezelfde sites kunnen nieuwe spelers zich op hun gemak en bij gekende gezichten vertrouwd maken met de manier van spelen. Via onze Facebook-pagina, en hieronder, zullen we de communiceren over de komende spelavonden. Wie meer informatie wenst over deze digitale spelavonden kan/mag via Facebook contact opnemen met Stijn Impens.

Geplande Spelavonden:

solo.png

vrijdag 19/03/2021

20:00 - 22:30

Deze avond starten we met het spel Solo. Meer info over het spel kan je hier terugvinden.

Codenames_edited.png

vrijdag 02/04/2021

20:00 - 22:30

We gaan deze avond via een ander online platform spelen:

https://codenames.game

Carcassonne.png

vrijdag 16/04/2021

20:00 - 22:30

Deze avond spelen we Carcassonne. Mogelijks op 2 'tafels'. Hier vind je meer info over het spel

Saboteur.png

vrijdag 07/05/2021

20:00 - 22:30

Deze avond starten we met het spel Saboteur. Meer info over het spel kan je hier terugvinden.

Take5.png

vrijdag 21/05/2021

20:00 - 22:30

Deze avond starten we met het spel Take5! Meer info over het spel kan je hier terugvinden.

bottom of page