top of page
Flyer.jpg

De Slimste Straat van Appels

 

1.1.                    Voorwoord

In 2019 gaan we voor de derde keer op zoek naar de Slimste Straat van Appels. In de allereerste editie wist de Schoolstraat zich deze titel toe te eigenen. Vorig jaar ging de eer van slimste straat naar de Heirstraat. Gaat één van hen beiden de editie van 2019 op hun naam schrijven of verschijnt er dit jaar opnieuw een andere straat op het hoogste schavotje? Dat komen we op 16 februari 2019 te weten!

 

1.2.                  Doel van de quiz

Het doel van de Slimste Straat van Appels is en blijft in de eerste plaats om de verschillende bewoners van Appels dichter bij elkaar te brengen. We willen meerdere gezinnen uit eenzelfde straat samen laten strijden voor de titel van Slimste Straat van Appels. Dit jaar willen we ook ‘toeleven’ naar de avond van de quiz. Zie punt 1.9.“Ook jij kan helpen!” verderop.

 

1.3.                  Wie kan deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan onze Stratenquiz moet er een link zijn met één van de straten van Appels. Je bent woonachtig in onze gemeente en/of je hebt er gewoond. De partners van (ex-) inwoners mogen ook meedoen in het team van de bijhorende straat.

 

1.4.                 Ploegen vormen

Een team bestaat uit 4 of 5 leden, die allemaal een link hebben met de straat waarvoor zij spelen. Stel jullie ploeg zo samen dat alle kennis van de straat maximaal benut kan worden.

1.5.                  Hoe zit de quiz in elkaar?

De opbouw van de quiz zal gelijkaardig zijn aan die van vorig jaar. Er zijn verschillende quizrondes en tussenrondes, zodat iedereen naar hartenlust kan quizzen en puzzelen. We hopen vooral dat elke deelnemer aan de quiz een toffe avond mag beleven!

1.6.                  Wat valt er te winnen?

Bij ons wordt er vooral gestreden voor de eer van Slimste Straat van Appels! Deze titel wordt extra in de verf gezet door middel van een straatreceptie, waarbij er 2 officieel erkende straat- naamborden ingehuldigd worden. Hierbij zal onze burgemeester en/of enkele  schepenen aanwezig zijn. De borden zelf blijven hangen in de winnende straat tot de volgende stratenquiz.

 
1.7.                  Hoeveel bedraagt de deelnameprijs voor deze avond

Wij trachten de prijzen van onze activiteiten altijd zo democratisch mogelijk te houden. Voor KWB-Leden vragen wij €1 per persoon. Voor niet-leden vragen wij €3 per persoon. Om praktische redenen vragen wij jullie vriendelijk om inschrijvingsgelden op de avond zelf af te rekenen.

1.8.                  Hoe kan ik me inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier uiterlijk op 9 februari 2019 te bezorgen bij Lies Vermeir en Stijn Impens in de Heidestraat 48 te Appels. Bijkomende informatie kan ook verkregen worden op onderstaand telefoonnummer: 052/55 96 57

1.9.                  Ook jij kan helpen!

Ook al ben je geen quizzer; iedereen kan zijn/haar straat extra punten laten verdienen. Hang onderstaand ‘straatnaambord’ (flyer in twee knippen of plooien) zichtbaar aan een raam of dergelijke meer, zodanig dat het van op de straat zichtbaar is.

 

Van de straat waar percentsgewijs (zichtbare flyers versus het aantal huizen in de straat) het meeste aantal ‘straatnaambordjes’ hangen krijgen de deelnemende ploegen op de avond van de quiz 5 extra punten. De tweede beste straat 3 extra punten en de derde straat 1 punt.

In de week voorafgaand aan de quiz zal deze telling gebeuren. Per huis telt maar één affiche. Bij verschillende, lokale handelaars zullen we nog extra flyers leggen, opdat deelnemende ploegen hun buren kunnen aansporen om deze slimste-straat-microbe te laten leven!

2.0.                  Praktisch

Datum: 16 februari 2019

Waar: Parochiezaal Appels (Vrijstraat 1, 9200 Appels)

Wanneer: 20:00 (deuren gaan open vanaf 19u)

Flyer.jpg
bottom of page