top of page
FotoFlyerVoorkant.jpg

De Slimste Straat van Appels

 

1.1.                    Voorwoord

In 2024 gaan we voor de vierde maal op zoek naar de Slimste Straat van Appels. Door een of ander virus hebben we helaas enkele jaren de Slimste Straat van Appels moeten missen. Nu, vijf jaar na de laatste editie, gaan we opnieuw op zoek naar de primussen van ons dorp. De Schoolstraat wist zich de eer van Slimste Straat van Appels reeds tweemaal toe te eigenen. Ook de Heirstraat heeft al éénmaal met deze titel mogen pronken. Haalt een van hen het opnieuw of komt er een nieuwe straat op de proppen? Dat komen we op 26 april 2024 te weten!

 

1.2.                  Doel van de quiz

Het doel van de Slimste Straat van Appels is en blijft in de eerste plaats om de verschillende bewoners van Appels dichter bij elkaar te brengen. We willen meerdere gezinnen uit eenzelfde straat samen laten strijden voor de titel van Slimste Straat van Appels. Dit jaar willen we ook ‘toeleven’ naar de avond van de quiz. Zie punt 1.9.“Ook jij kan helpen!” verderop.

 

1.3.                  Wie kan deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan onze Stratenquiz moet er een link zijn met één van de straten van Appels. Je bent woonachtig in onze gemeente en/of je hebt er gewoond. De partners van (ex-) inwoners mogen ook meedoen in het team van de bijhorende straat.

 

1.4.                 Ploegen vormen

Een team bestaat uit 4 of 5 leden, die allemaal een link hebben met de straat waarvoor zij spelen. Stel jullie ploeg zo samen dat alle kennis van de straat maximaal benut kan worden.

1.5.                  Hoe zit de quiz in elkaar?

De opbouw van de quiz zal gelijkaardig zijn aan die van vorig jaar. Er zijn verschillende quizrondes en tussenrondes, zodat iedereen naar hartenlust kan quizzen en puzzelen. We hopen vooral dat elke deelnemer aan de quiz een toffe avond mag beleven!

1.6.                  Wat valt er te winnen?

Bij ons wordt er vooral gestreden voor de eer van Slimste Straat van Appels! Deze titel wordt extra in de verf gezet door middel van een straatreceptie, waarbij er 2 officieel erkende straat- naamborden ingehuldigd worden. Hierbij zal onze burgemeester en/of enkele  schepenen aanwezig zijn. De borden zelf blijven hangen in de winnende straat tot de volgende stratenquiz.

 
1.7.                  Hoeveel bedraagt de deelnameprijs voor deze avond

Wij trachten de prijzen van onze activiteiten altijd zo democratisch mogelijk te houden. Voor KWB-Leden vragen wij €2,5 per persoon. Voor deelnemers die geen lid zijn van (J)KWB vragen we 5,00 euro per persoon.  Deze bedragen zullen op de avond van de quiz zelf afgerekend worden.

1.8.                  Hoe kan ik me inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier uiterlijk op 19 april 2024 te bezorgen bij Lies Vermeir en Stijn Impens in de Heidestraat 48 te Appels. Dit jaar kan je ook digitaal inschrijven via volgende link: digitale inschrijving

1.9.                  Ook jij kan helpen!

Je hoeft helemaal geen quizfanaat te zijn om jouw straat extra punten laten verdienen. Hang onderstaand ‘straatnaambord’
(flyer in twee knippen of plooien) zichtbaar aan een raam of dergelijke meer, zodanig dat deze van op de straat zeker zichtbaar is.

 

Hoe meer straatnaambordjes er terug te vinden zijn in je straat, hoe groter de kans dat de deelnemers van jullie straat ze ook weten terug te vinden. Dit zou op de avond van de quiz wel eens een heel groot voordeel kunnen opleveren voor de deelnemers uit uw straat!

Wat we hiermee exact bedoelen zal uiteraard op de quizavond zelf moeten blijken …

 

Bij verschillende, lokale handelaars zullen we nog extra flyers leggen, opdat deelnemende ploegen hun buren kunnen aansporen om deze slimste-straat-microbe te laten leven!

2.0.                  Praktisch

Datum: vrijdag 26 april 2024

Waar: Parochiezaal Appels (Vrijstraat 1, 9200 Appels)

Wanneer: 20:00 (deuren gaan open vanaf 19u)

digitale inschrijving

FotoFlyerVoorkant.jpg
bottom of page